Ylonka Dirks

kwaliteitsbegeleider Ylonka Dirks

“Mijn ontwikkeling heeft nooit stilgestaan”

“Ze kennen me en weten wat ik interessant vind. Steeds weer krijg ik nieuwe kansen aangeboden.” Acht jaar geleden begon Ylonka Dirks als stagiaire, nu werkt ze als kwaliteitsbegeleider.

In haar eerste jaar van de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke zorg liep Ylonka een oriëntatiestage bij SWZ woonvorm Helmond. Daar voelde ze zich meteen thuis. Na haar stage bleef ze werken bij SWZ zorg. “Als zorgassistent kon ik heel wat uurtjes meedraaien, helpen bij het avondeten bijvoorbeeld. Na elk afgerond studiejaar mocht ik meer zorgtaken doen. Van Helpende groeide ik naar Helpende plus, en naar Begeleider in de Flexpool. Ook werkte ik in Lunchroom de Keyser. Al die verschillende ervaringen vond ik interessant.”  
 
Op zoek naar meer 
Eenmaal klaar met haar studie ging Ylonka werken als Begeleider. Maar ze bleef op zoek naar meer. “In de zelforganiserende teams – zonder managers – pakte ik teamrollen op, zoals roosteren en sollicitaties afhandelen. Ik kreeg cursussen aangeboden voor stagebegeleiding en examinator. En toen kwam er een vacature in mijn team als Persoonlijk Begeleider. Dat was wat ik altijd al wilde!” Ze denkt even na en zegt dan: “Eigenlijk heeft mijn ontwikkeling nooit stilgestaan.” 

“Mijn ontwikkelcoach weet hoe ik ben en zag dat dit interessant voor mij was.”

Verder studeren 
Inmiddels heeft Ylonka haar hbo-opleiding Social Work (Associate Degree) afgerond. “Fijn dat mijn werkgever met me mee wilde denken. Een groot deel van mijn studie én de studiekosten zoals boeken zijn voor me betaald.” Tussentijds werkte ze tijdelijk op een woongroep in Son, een uitdaging die haar werd aangereikt door haar ontwikkelcoach. “Zij weet hoe ik ben en zag dat dit interessant voor mij was. Mijn ervaring met de teamrollen kon ik meenemen naar dit team, dat daarin nog zoekende was. Dat had meerwaarde voor de samenwerking in het team.”  
Nu is ze als Kwaliteitsbegeleider terug bij woonvorm Helmond. “Ik focus op de vraag hoe we meer kwaliteit van zorg kunnen bieden, binnen de kaders die we hebben. Belangrijk daarbij is om te kijken naar wat er wél kan. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe rol!” 

Wil je meer weten? 
Bij SWZ zorg geloven we sterk in de persoonlijke klik. Je kunt onze vacatures bekijken en daarop reageren. Wil je gewoon eens wat meer weten over de mogelijkheden bij SWZ zorg? Of even kennismaken? Neem dan contact op met een van onze recruiters. 

 

 

< Terug naar overzicht