Nicole Sillekens

gedragsdeskundige                                                                    Nicole Sillekens

“Het liefst denk ik zo vroeg mogelijk mee”

“Mensen met niet-aangeboren hersenletsel vertonen soms onbegrepen gedrag. Ik onderzoek de reden achter dit gedrag. Er ontstaat rust wanneer begeleiders het gedrag van de cliënt beter begrijpen. Een zorgteam ondersteunen bij dit proces geeft mij voldoening”.

Aan het woord is Nicole Sillekens, gedragskundige bij SWZ zorg. "Vaak schakelen zorgteams mij in wanneer ze niet meer met de situatie weten om te gaan. Liever heb ik dat ze me eerder betrekken. Mijn werk is in principe vraaggestuurd, maar zonder verbinding krijg ik geen vraag. Daarom probeer ik bij zoveel mogelijk teams regelmatig even binnen te lopen."  
 
De vraag naar zorg neemt toe 
“Mensen met NAH zijn echt mijn doelgroep. Ook omdat hersenletsel ons allemaal kan overkomen. De zorg moet goed georganiseerd zijn, met respect voor wie de cliënt was voor het hersenletsel.” Juist de organisatie van de zorg is iets wat Nicole flink bezighoudt. “De vraag naar zorg neemt toe, maar het aanbod van zorgmedewerkers neemt af. Deze zorgkloof wordt in de toekomst alsmaar groter. Daarom vind ik het goed dat SWZ zorg zich daar nu al op voorbereidt.” 

"Ik krijg het vertrouwen om mijn professionaliteit te laten zien."

Nicole ziet genoeg kansen. “Een begeleider kan aardig wat tijd kwijt zijn aan dingen die ook met technologie kunnen. Het openen en sluiten van gordijnen bijvoorbeeld; bij alle cliënten, elke dag weer. Wanneer een cliënt dit zelf kan doen met een knopje op de rolstoel, scheelt dat veel tijd. Die tijd kunnen de begeleiders besteden aan dingen die écht door hen gedaan moeten worden. Aandacht geven bijvoorbeeld. Natuurlijk is hiervoor verandering nodig en dat kost tijd en energie. Maar door nu te veranderen, lopen we straks niet achter de feiten aan. Bovendien wordt het werk er leuker van. Het menselijke contact moet natuurlijk altijd voorop blijven staan.” 
 
Vakmanschap en verantwoordelijkheid 
“Bij SWZ zorg wordt uitgegaan van mijn vakmanschap. Ik werk solistisch maar heb nooit het gevoel dat iemand me controleert. Ik krijg het vertrouwen om mijn professionaliteit te laten zien. Dat maakt SWZ zorg voor mij de perfecte werkgever.” 

Wil jij ook een werkgever die denkt in kansen? 
Die jou ruimte en verantwoordelijkheid geeft? Dan is werken bij SWZ zorg misschien iets voor jou. Bekijk hier de vacatures.  
Wil je meer weten over de mogelijkheden bij SWZ zorg? Even kennismaken? Of heb je vragen? Bel of WhatsApp gerust met een van onze recruiters. Hun gegevens vind je hier

 

< Terug naar overzicht