Martijn Verboom

begeleider Martijn Verboom

“Vaste dienst verkozen boven het zzp zijn”

“We zijn als team goed op elkaar ingespeeld. En ik bouw een band op met cliënten. Dat zijn voordelen van een vast dienstverband.”

Aan het woord is Martijn Verboom. Hij werkte als zzp’er bij verschillende zorginstellingen, en leerde zo SWZ zorg kennen. “Ik deed er regelmatig een opdracht. Zo mocht ik werken bij woonvorm Simon Stevinweg – Dertien Loten in Den Bosch. Dat beviel me erg goed. Zo goed, dat ik in vaste dienst ben gegaan. ‘Sinds je daar werkt, ben je gelukkiger’, zei mijn vrouw zelfs.” 
 
Zelfstandig team 
“Werken bij SWZ zorg is anders dan bij andere zorginstellingen. Hier werk je als team heel zelfstandig. Het team is divers, maar goed op elkaar afgestemd. We kennen elkaars kwaliteiten, elkaars manier van werken en je weet precies wat je van elkaar kunt verwachten. De sfeer onder collega’s is erg goed, alsof je thuiskomt.”  
Dat gevoel had hij als zzp’er niet. “Vaak werk je in een team waar veel invallers zijn. Je hebt geen band met elkaar. Je komt werken en gaat weer, dat voelt heel anoniem. Hier werken we echt samen. We hebben dezelfde visie en hetzelfde doel. Daardoor kan ik fijner werken.” 

“Sinds je daar werkt, ben je gelukkiger, zei mijn vrouw zelfs.”

Band met cliënten 
De bewoners kennen Martijn. “Door hier vaak te zijn, leer je elkaar steeds beter kennen. Gesprekken gaan niet meer alleen over koetjes en kalfjes, maar gaan ook de diepte in. Je begrijpt waarom iemand doet zoals hij doet.” Die band heeft ook effect op de bewoners. “Als er iets is, dan weten ze dat ik er voor hen ben. Ze kunnen op ons vertrouwen. Een zzp’er werkt een paar dagen en gaat weer weg. Cliënten zien steeds wisselende gezichten. Steeds vragen ze: wie komt er vandaag? Een team geeft cliënten zekerheid en rust.” 
Andere zzp’ers zou hij zeker aanraden om eens te gaan praten bij SWZ zorg. “Je kunt hier altijd in gesprek over uren en hoe je het wilt hebben. Je wordt onderdeel van een team dat goed op elkaar ingespeeld is en je weet wat je aan elkaar hebt. Er zijn voordelen genoeg.” 

Meer weten? 
Kom gerust eens praten over de mogelijkheden. Met een vast contract is bijvoorbeeld je pensioenopbouw geregeld en krijg je doorbetaald bij ziekte. Bekijk hier de vacatures
 
Flexibiliteit behouden? Je kunt bij SWZ zorg ook werken in een vast team met flex-uren. 
Of je kiest voor onze flexpool, dan kun je volledig flexibel werken. Je kiest zelf je diensten, je werkt in verschillende teams en je ziet afwisselende typen cliënten binnen ons vakgebied. Zo kun je diverse ervaringen opdoen. 

Heb je twijfels of vragen? Bel of whatsapp gerust met een van onze recruiters. Hun gegevens vind je hier

< Terug naar overzicht